top of page
Cerca

Too Good To Go: 4.700 tones d'aliments salvades

  • Writer: Abril Rocamora
    Abril Rocamora
  • Apr 29, 2022
  • 2 min de lectura

Actualitzat: May 24, 2022

L'aplicació és un moviment que combat el malbaratament alimentari als establiments, posant la mirada en donar una segona vida als productes.

L'any 2020 es van desaprofitar i llençar 31 kg d'aliments per persona. Les grans plataformes d'alimentació generen enormes quantitats d'excedent diari que acaben a la brossa. És aquí on entra Too Good To Go, una aplicació mòbil que permet comprar lots de productes d'establiments que han generat excedent i que es venen a un preu molt inferior del que tenen.


Com neix l'aplicació?

La idea surt d'un grup de joves que van anar a un bufet lliure. En veure tot el menjar que es va llençar perquè havia sobrat, van començar a pensar una solució. Un any més tard, concretament el 2016, apareixerà Too Good To Go. És considerada l'aplicació de rescat de menjar més gran del món. Actualment, compta amb 55 milions d'usuaris a escala mundial i treballa amb 112.000 establiments.


A Espanya va arribar l'any 2018 i es va estendre per tot el territori. Compta amb 12.000 establiments associats i 4,5 milions d'usuaris. També s'hi sumen grans corporatives com Alcampo i Carrefour i des de l'empresa ens confirmen que al nostre país ja s'han salvat 3 milions de packs. Segons l'empresa, ja s'han salvat 4.700 tones d'aliments i 130 milions de packs mundialment.


L'aplicació és molt senzilla d'utilitzar. Cal descarregar l'app que està disponible tant per Android com per iOS. Un cop dins, cal iniciar sessió i seleccionar el radi d'establiments que ens queden més a prop o que ens interessen més. Fet això, només cal esperar que els establiments publiquin les seves ofertes, que volten entre els 2 i els 5 euros.


Podem trobar des de pastisseries, forns de pa, restaurants, botigues BP, cafeteries... Un gran ventall d'oportunitats per salvar aquests excedents, que l'empresa recuperi el cost d'allò que es volia llençar i l'usuari obté molt més menjar per menys preu del que hauria pagat de normal.


Silvia Magán, que forma part de l'equip de Marketing de Too Good To Go, ens ha informat de l'última iniciativa: "Mira, huele, prueba" que vol ajudar a aclarir la confusió que poden generar les etiquetes de consum preferent.


Les xarxes socials han estat el factor clau per aconseguir donar veu a Too Good To Go. Sobretot gràcies a TikTok, on els internautes pengen vídeos del que han comprat utilitzant l'aplicació, s'ha donat el gran "boom". Cada cop hi ha més persones registrades que contribueixen a aturar el desaprofitament dels aliments i estalviant-se diners.




I és que no només els beneficis són per a tots els usuaris i pel planeta, sinó que a més la mateixa aplicació aposta per iniciatives solidàries. Col·laboren amb "Acción contra el Hambre" i el Banc d'Aliments a través de l'app. Els usuaris poden comprar uns packs "ficticis" on els diners van directament a aquestes societats.


En definitiva, l'aparició d'aquesta xarxa ara ja fa sis anys cada cop és una pràctica més habitual, convertint-se en una alternativa bastant sostenible per donar cabuda a tots aquells aliments que es malgasten cada dia. Too Good To Go és només una petita part de tot el que es pot fer per intentar reduir aquesta mala praxi i aconseguir que cada cop es llencin menys productes que poden tenir una vida útil més profitosa.




Commentaires


Uneix-te a la nostra comunitat

Gràcies per subscriure't

  • Blanco Icono de Spotify
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© 2023 by DAILY ROUTINES. Proudly created with Wix.com

bottom of page